Komentarze i telefony jakie pojawiły się po relacji z budowy pieca chlebowego, uzmysłowiły mi jak dużym zainteresowaniem cieszą się te konstrukcje. Dlatego też, pokażę ich więcej w najbliższych dniach. Dziś krótka relacja fotograficzna z targów w Szczecinie, gdzie pokazałem specjalnie na tą okazję przygotowany prosty piec tunelowy. Zbudowany jednego dnia, drugiego uruchomiony, a trzeciego dnia targów, przygotowalismy w nim pizzę…
Piec jest niezwykle prosty i łatwy w budowie…Oczywiście dla kogoś kto umie budować…:)
Piec osadziliśmy na stalowym stelażu, dzięki temu można go łatwo przewieźć i szybko uruchomić w dowolnym miejscu…
Niesamowite, tylko jeden dzień? To czas ekspresowy. Domyślam się, że przypadkowa osoba tak szybko by sobie z nim nie poradziła 🙂
Jeden dzień to faktycznie zadanie dla fachowca oswojonego z zajęciem…Tamten piecyk na targach, był już wcześniej przygotowany na sucho. To też z pewnością ułatwiło wykonanie zadania.